Wifi frequenties apart gebruiken

Liever 2.4 Ghz en 5 Ghz apart gebruiken? Zo stelt u het in.

Wifi 2.4 en 5 Ghz frequenties gebruiken: Gecombineerd of los van elkaar

Uw Fritz!Box modem kan zelf bepalen welke frequentie (2.4 of 5 Ghz) het beste werkt voor de verbinding met een apparaat. Daarom raadt Fiber in principe aan om dit te gebruiken.

Mocht dit niet goed werken voor uw situatie, dan kunt u de 2.4 Ghz en 5 Ghz frequenties als aparte netwerken instellen.

Aparte netwerknamen instellen voor de 2.4 en 5 Ghz frequenties

1

Vind het wachtwoord van uw Fritz!Box

Kijk op de onderkant van uw FritzBox. Noteer het wachtwoord wat u bij “Fritz!Box password” ziet staan.

2

Open uw webbrowser

Open een webbrowser, zoals Google Chrome, Firefox of Safari.

Let op: Het apparaat waarop u de browser opent moet verbonden zijn met uw Fritz!Box.

3

Login op de Fritz!Box

Ga naar de volgende URL in uw webbrowser: https://192.168.178.1

U kunt hier inloggen met het wachtwoord dat u op de onderkant van uw Fritz!Box heeft gevonden.

4

Open het Wifi kanaal scherm

Kies in het menu links Wi-Fi:

En kies daarna het menu item Wi-Fi netwerk:

5

Stel aparte netwerknamen in voor de 2.4 en 5 Ghz frequentiebanden

Scroll naar beneden tot u de optie “Verschillende namen voor de Wi-Fi-netwerken op 2,4 en 5 GHz” ziet:

Vink deze optie aan en vul de netwerknamen in voor elk van de frequentiebanden:

Klik nu onderaan de pagina op de knop Toepassen.