Wifi kanaalkeuze instellen

Zo stelt u de wifi kanaalkeuze op uw Fritz!Box in.

Wifi kanaalkeuze: Automatisch of handmatig

Uw Fritz!Box modem kan zelf bepalen wat het beste wifi kanaal is. Daarom raadt Fiber in principe aan om de automatische kanaalkeuze te gebruiken.

Mocht dit niet goed werken voor uw situatie, dan kunt u zelf een specifiek wifi kanaal instellen.

Dit is van toepassing op zowel de 2.4 Ghz als de 5 Ghz frequentie.

Automatische kanaalkeuze instellen

Handmatig een specifiek kanaal instellen

Automatische wifi kanaalkeuze instellen

1

Vind het wachtwoord van uw Fritz!Box

Kijk op de onderkant van uw FritzBox. Noteer het wachtwoord wat u bij “Fritz!Box password” ziet staan.

2

Open uw webbrowser

Open een webbrowser, zoals Google Chrome, Firefox of Safari.

Let op: Het apparaat waarop u de browser opent moet verbonden zijn met uw Fritz!Box.

3

Login op de Fritz!Box

Ga naar de volgende URL in uw webbrowser: https://192.168.178.1

U kunt hier inloggen met het wachtwoord dat u op de onderkant van uw Fritz!Box heeft gevonden.

4

Open het Wifi kanaal scherm

Kies in het menu links Wireless:

En kies daarna het menu item Wifi kanaal:

5

Kies voor automatische instellingen voor wifi kanalen

Kies nu de optie “Instellingen Wi-Fi-kanalen aanpassen” en stel daarna het volgende in:

• Wifi kanaal 2.4 Ghz frequentieband: Zorg dat deze op Autokanaal staat
  • Wifi kanaal 5 Ghz frequentieband: Zorg dat deze op Autokanaal staat

Klik nu “Meer instellingen” aan en stel daarna het volgende in:

• Wifi standaard 2.4 Ghz: Zet deze op 80211n+g+b (Wifi 4)
  • Wifi standaard 5 Ghz: Zet deze op 80211n+ac (Wifi 5)
  • Vink de optie Wifi autokanaal inclusief kanaal 12/13 aan

Klik hierna onderaan de pagina op de knop Toepassen.

Handmatig wifi kanalen instellen

1

Vind het wachtwoord van uw Fritz!Box

Kijk op de onderkant van uw FritzBox. Noteer het wachtwoord wat u bij “Fritz!Box password” ziet staan.

2

Open uw webbrowser

Open een webbrowser, zoals Google Chrome, Firefox of Safari.

Let op: Het apparaat waarop u de browser opent moet verbonden zijn met uw Fritz!Box.

3

Login op de Fritz!Box

Ga naar de volgende URL in uw webbrowser: https://192.168.178.1

U kunt hier inloggen met het wachtwoord dat u op de onderkant van uw Fritz!Box kunt vinden.

4

Open het Wifi kanaal scherm

Kies in het menu links Wireless:

En kies daarna het menu item Wifi kanaal:

5

Kies voor handmatige instellingen voor wifi kanalen

Kies nu de optie “Instellingen Wi-Fi-kanalen aanpassen”:

Stel nu voor de 2.4 Ghz freqentieband in welk kanaal u wilt gebruiken.

Wilt u voor de 2.4. Ghz frequentieband automatische kanaalkeuze gebruiken, kies dan voor de optie “Autokanaal”.

Stel nu voor de 5 Ghz freqentieband in welk kanaal u wilt gebruiken.

Wilt u voor de 5 Ghz frequentieband automatische kanaalkeuze gebruiken, kies dan voor de optie “Autokanaal”.

Klik nu op de link “Meer instellingen”:

Stel nu het volgende in:

• Wifi standaard 2.4 Ghz: Zet deze op 80211n+g+b (Wifi 4)
  • Wifi standaard 5 Ghz: Zet deze op 80211n+ac (Wifi 5)

Klik hierna onderaan op de knop Toepassen.